Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukysely

Ah, oon niin joulufiiliksissä, ollu jo monta viikkoa ♥ Senpä kunniaksi tällanen monesta blogista löytynyt joulukysely:

1. Parasta joulussa?
Tunnelma, lahjojen antaminen ja saaminen, kinkku, joululaulut ja tietysti se sanoma.

2. Joulumusiikkisi?
✯ Raskaampaa joulua, Jarkko Aholan Ave Maria, Johanna Kurkelan Joulun lauluja, Petri Laaksosen Lumivalkeaa + vaikka mitkä muut.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?
✯ Tykkään, tykkään. Joulupukki ja noitarumpu on paras ♥ Kattelen aina vähän eri leffoja joka joulu, esim. viime jouluna katottiin Saiturin joulu ja sitä edellisenä Kaunotar ja hirviö: Lumottu joulu. Joka joulu pittää kans kattoa vähintään yks Barbie-leffa :D Tänä jouluna aattelin Barbie-leffan lisäksi katella esim. Ihmeellinen on elämä, Joyeux Noel ja Artturi Joulu – Joulupukin poika -leffat.


4. Jouluherkkusi?
✯ KINKKU. Mitään joulukinkkua parempaa ei ole olemassa!

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?
No se kinkku sekä lanttu- ja porkkanalaatikot. Rosollia tottakai myös ja kotikaljaa.

6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
Marraskuun alussa alkaa jo polttelemaan, mutta yritän malttaa oottaa siihen kuun puoliväliin. Ensin laitetaan valot ja sitten pikkuhiljaa tulee jouluverhot ja -tyynyliinat, tontut ynnä muut. Joulukuun alussa pystytetään ja koristellaan valkoinen joulukuusi niin, että siitä kerkeää nauttia ennen ku lähetään kotiinkotiin joulunviettoon. Kotonakotona kuusi kannetaan sisään aatonaattona ja koristellaan joko silloin tai aattoaamuna.


7. Joulu kotona vai jossain muualla?
KOTONA! Tai vois sitä viettää vaikkapa jossain mökillä, mutta perheen kanssa, se on ehdoton vaatimus. En vois ikinä kuvitella viettäväni joulua esim. Oulussa kahestaan Matin kanssa tai vaikkapa ulkomailla, varsinkaan missään rantalomakohteessa. Joulu Kanarialla on melkeen pyhäinhäväistystä!!

8. Itsetehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molempia?
Noo, kaupasta ostetut paitsi jos kyseessä on esim. villasukat tai joku syötävä.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Laittaisin, jos voisin, mut meillä ei ole täällä edes parveketta. Sitten ku meillä on omakotitalo haluan koristella sen ja pihan sellaseen överiin amerikkalaistyyliin. Katson surullisen mielin semmosia taloja, joissa ei näy jouluvaloja.


10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
Kuten jo sanoin, oman perheen. Muutkin sukulaiset on tervetulleita aattona sitten illempana, kun lahjat on jaettu... Kivaa on, kun serkkuja ja muita sukulaisia tulee käymään ja pelailemaan aina välipäivinä ♥

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?
Ai että onko? Lista löytyy tästä.


12. Paras saamasi joululahja?
✯ Niitä on niin paljon! Kaikki lahjat on parhaita... paitsi...

13. Kamalin saamasi joululahja?
✯ Jomppe vihaa mua tän takia, mutta ekana tulee mieleen viime jouluna siltä saatu kirahvi-pehmolelu. Mää rakastan kirahveja yli kaiken ja sen takia se otus olikin musta niin kammottava ku sillä ei oo ollenkaan kaulaa, mikä on just se söpöin ja ihanin ominaisuus kirahveissa. Sen silmätki on jotenki häiritsevän rumat... x)


14. Kuvaile unelmien joulusi.
✯ Eiköhän nuista aikaisemmista vastauksista saa jo aika hyvän kuvan. Perinteisyys on tärkeää.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Hmm, kaikki yliyli-iloset on aika raastavia, mutta ei myöskään yliylisurullinen Konsta Jylhän joululaulu ("Pieni lapsonen vain, joka näin kiiruhtain jälleen kynttilän haudalle tuo. Paikka on hiljainen, tumma, liikkumaton, äidin haudalle valon hän suo...") pääse lemppareihin. Hirveimpiä on kaikki, joissa lapset laulaa.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?
Kaikki lahjat on ostettu, mutta ei vielä paketoitu. Leipomuksia oon suunnitellu, mutta vasta viikonloppuna pääsen leipomaan.


17. Paras joulujuoma?
✯ Glögi ja kotikalja.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Hirviän korkea oikea kuusi!

19. Käykö teillä joulupukki?
Joo. Pukki nimeltä Tuomas tulee joka vuosi, vaikkei ehkä tarttiskaan :D


20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi?
✯ Koskaan en oo huonoa joulua viettäny, joten hankala valita. No, tulee sellanen juttu mieleen, et kerran ku olin aika pieni sain tosi paljon kaikkia ihania lahjoja ja olin ihan älyttömän tyytyväinen, vaikka just sitä yhtä toivomaani lelukoiraa en saanutkaan. Sanoin iskälle ja äitillekin, et oli niin hyvä joulu ja hyvät lahjat, ettei haittaa, vaikkei sitä sessua paketista löytynytkään. Mutta eiköhän sitte vähän ajan päästä jostain vielä löytynytkin Joulupukilta unohtunut säkki, josta löytyi rakas Nalleksi nimeämäni pehmokoira :)

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
No en mää nyt mitenkään hienoksi laittaudu, mut tykkään pukeutua jouluisin teeman mukaan eli yleensä jotain punaista vaatekappaletta mun päältä ainakin löytyy. Siistit vaatteet olla pitää muillakin, ärsyttää jos joku yrittää roikistella kalsareissa.


22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko? 
✯ Porkkanalaatikko, nams.

23. Paras joulusuklaa?
✯ Emmä tiiä onko ne joulusuklaita, mut ne sellaset Maraboun sydämen muotoset suklaat on aivan ihania.

24. Joulutortut vai piparit?
✯ Tortut, vaikka en mää niitäkään ihan himona vedä. Piparit on vaan niin kuivia... en tykkää yleensäkään mistään pikkuleivistä.


Enää viikko jouluun, jeeeeeeeeee!!! Ja huomenna alkaa loma!

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu