Sivut

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Leffat ja levyt (tammi-helmi-maalis)

Listataanpas alkuvuoden parhaat katsotut leffat ja kuunnellut levyt. Ja molemmissa siis vain uudet tuttavuudet.

LEFFAT TOP5
1. Oli aikakin
2. Non-Stop
3. Frozen
4. The East
5. What Maisie Knew

Oli aikakin hyppäs heti kerta heitolla mun lempileffojen joukkoon. Aivan ihana, romanttinen ja hauska elokuva.


Non-Stop käytiin kattomassa ihan leffateatterissa ja olihan se kyllä tosi jännä. Liam Neeson ♥


Frozenin katoin vasta nyt maaliskuussa. Ymmärrän kyllä, et Disneyä on kritisoitu laiskuudesta ton leffan takia, mutta siitä huolimatta se oli mun mielestä hyvä, vaikkei yllä lähellekään esim. Kaksin karkuteillä -tasoa.


Listan kaks viimeistä on molemmat Alexander Skarsgård -leffoja, jotka piti tottakai kattoa ihan vaan siksi. Molemmat kuitenki osottautui muutenkin hyviksi leffoiksi. The Eastin tarina oli tosi puhutteleva ja aika ahdistavakin. Myös What Maisie Knew pisti ajattelemaan ja ihastelemaan pääosan pikkutytön näyttelijäsuoritusta.


Pitemmälle top-listalle olis katsomistani leffoista päässyt ainakin Natalie Portmanin leffat Brothers ja Toinen nainen. Myös niissä molemmissa oli älyttömän hyvät lapsinäyttelijät. Suuri puhallus ja Last Vegas oli kans ihan hauskoja.

LEVYT TOP5
1. Stam1na - SLK
2. Sonata Arctica - Pariah's Child
3. Indica - A Way Away
4. Indica - Shine/Akvaario
5. Whispered - Shogunate Macabre

SLK:ta oonkin jo ylistäny ja Pariah's Childia solvannut (ja turhan ankarasti solvasinkin! Useamman kuuntelun jälkeen negatiiviset fiilikset on kadonnut ja oon tykästyny kaikkiin muihin biiseihin paitsi Loveen :D) eli ei niistä sen enempää.


Indican A Way Awayta en oo kuunnellu aikasemmin sen tarkemmin ku ehkä kerran läpi. En vaan tykännyt ajatuksesta, että Indica laulaa englanniksi. Nyt kuitenkin Shinen innoittamana tutustuin levyyn tarkemmin ja sehän onkin tosi hyvä. Myös Holopaisen vaikutus kuuluu biiseissä mukavasti.


Indican tammikuussa ilmestyneet uutukaiset Shine ja Akvaario tuli esille ihan puskista, kun en yhtään tiennyt, että semmosetkin on tulossa. Aluksi ahisti aika pahasti bändin tyylinvaihdos, koska musta ne keijujutut sun muut oli ihan parhaita, mut ei voi mitään :/ En oikein osaa sanoa kumman kielisestä levystä tykkään enemmän. Oon ihan rakastunu Akvaarion kolmeen biisiin: Sun oma, Nirvanaan ja Onnen syy, mutta osa biiseistä taas on suomeksi aika huonoja. Englanninkielinen levy sen sijaan on vähän tasaisempi, en inhoa mitään, mutta en myöskään rakasta yhtä intohimoisesti. 


Whisperedin Shogunate Macabre ilmestyi kans tammikuussa ja sitä on tullut kuunneltua jonkun verran. Levy on paljon parempi kuin bändin debyyttialbumi ja se sisältää semmoisia helmiä kuin Kappa ja Hold the Sword.


Muita ehokkaita tälle listalle ois ollu mm. Happoradion Elefantti, joka ei tosin ihan hirveesti innosta paitsi aivan ihana Luonasi on linnani -biisi. Blackfieldin IV:tä oon kuunnellu aika paljon. Biisit on ihan hirveen lyhyitä, mutta tosi hyviä. Mulle Blackfield on semmosta maailman parasta taustamusiikkia, jota monesti laitan soimaan, jos on vaikka ihmisiä kylässä. No sitten on tietysti vielä Depeche Moden The Best of, jonka hommasin CDON:ista kahella eurolla. Tulipahan korjattua sivistysaukko ku en oo aikasemmin paljo Depeche Modea kuunnellu, muutamaa biisiä lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu