Sivut

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Paris, je t'aime

Viimein pääsen postaileen vähän reissukuvia!

PE 18.4.

Lennettiin äitin kans Helsinkiin jo torstai-aamuna ja kulutettiin päivä kasvitieteellisessä puutarhassa ja leffassa (Saving Mr. Banks) käyden, shoppaillen ja Ullan&Maken + muun matkaporukan kans maailmaa parannellen. Perjantai-iltana suhautettiin sitte kaheksan hengen porukalla Pariisiin! Meitä oli siis minä, äiti, Ulla&Make, Outi&Marko ja mummo&pappa, joiden 50-vuotishääpäivän kunniaksi tämä matka järjestettiin.

Citadines Montmartre Paris, meijän hotelli.
Näkymä hotellin katolta Sacré-Coeurille päin.
Näky sieltä joku tommonenki.
Hotellin sijainti oli kyllä ihan loistava! Tuskin oltas Moulin Rougea lähetty asiasta tehen kattomaan, jos ei oltas oltu valmiiksi ihan sen vieressä.

LA 19.4.

Lauantaina heräsin kurkkukipuun, mutta onneksi siitä ei kehkeytyny mitään nuhaa kummempaa. Kerettiin nähä päivän aikana vaikka ja mitä! Seikkailtiin metrolla ja Hop-on-Hop-off -lautalla ympäri kaupunkia. Tuntu niinku ois hypänny keskelle elokuvaa, kun yhtäkkiä ympärillä oli ennen vain kuvissa ja elokuvissa nähtyjä maisemia. Illalla käytiin jossain kirkossa Vivaldin Neljä vuodenaikaa - viulukonsertissa.

Notre Dame
Crème Brûlée ♥♥♥
Koko porukka ♥
Riemukaari

SU 20.4.

Sunnuntaina suunnattiin aamupalan jälkeen läheiselle Montmartren kukkulalle ja Sacré-Coeur -kirkolle. Sitten metroiltiin ja veneiltiin keskustaan Louvrea ja Tuileries'n puutarhaa ihastelemaan. Oli ihanan lämmin päivä! Illalla syötiin juhla-illallinen ja me reippaimmat käytiin vielä tuijottelemassa Eiffeliä yövalaistuksessa.

Basilique du Sacré-Cœur
Louvre
En oo koskaan tajunnu, miten valtava rakennus Louvre on! Kauankohan menis, jos haluais kiertää sen kokonaan?
Ainakin mulle ja mummolle&papalle metro oli uusi ja jännittävä kokemus. Onneksi oli niin kokeneet 'matkanjohtajat', et selvittiin maanalaisista seikkailuista loistavasti ja kertaakaan eksymättä. Metroliput tosin temppuili aika urakalla, niin että jouduttiin hyppimään porttien yli ja täyteen ahdatussa vaunussa meinasi tulla ahtaanpaikankammo (varsinkin, kun kerran vaunu sattui olemaan täynnä sotilaita hirveät kiväärit käsissä!). Välillä matkaa tahditti ihana ranskalainen taustamusiikki, kun katumuusikot soitteli harmonikoillaan. (↓ Tällä pääsee aika hyvin tunnelmaan ↓)
Kolmen lajin illallinen, njam!
Paris by night

MA 21.4.

 Maanantaina lähdettiin kotimatkalle, mutta ehittiin silti vielä mukavasti nauttia Pariisin parhaista paloista eli kauniista puistoista, ihanista leivoksista ja latinalaiskaupunginosan ahtaista kujista! Oltiin perillä Helsingissä klo. 23.25, jonka jälkeen edessä olikin pitkä yö lentokentällä ennen aamulentoa Ouluun.

Jardin du Luxembourg

Oli kyllä aivan ihana reissu, haluaisin heti uuestaan jonneki! Onneksi syksyllä Budapest ♥

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Oi mitä herkkua tämä postaus! Juuri itsekin kirjoittelin samasta aiheesta ja pohdin miten vaikeeta on tehdä hyvä matkakertomus, kun tapahtui niin paljon. Silti toisaalta niitä tapahtumia on vaikea sanoin kuvailla. Mutta sää onnistuit aivan täydellisesti! Ja uuh, miten i-ha-ni-a kuvia! Sulla on kyllä hyvä valokuvaussilmä! Mahtavia kuvia, tunnelmia ja poimintoja!

hejdij kirjoitti...

Ei näitä meikän otoksia voi kyllä verratakaan teikäläisen ammattikuviin, mut kiitos kummiskin :P

Katottiin just äsken Amelie, vitsit ku oli ihana katella tuttuja maisemia ♥

Christmas Pikachu