Sivut

torstai 8. toukokuuta 2014

♫ Roope Ankkuli

Voisin nyt viimein vähän kirjotella Tuomas Holopaisen The Life and Times of Scroogesta...


Tuomas Holopainen = parasta. Roope Ankan elämä ja teot -kirja = parasta. Johanna Kurkela = parasta. Tony Kakko = parasta. Säkkipilli = parasta. Mitä tapahtuu, kun yhdistää noin monta mun lempiasiaa? NO GALAKSIT RÄJÄHTÄÄ!!!

Olin oottanu tota levyä jo vuosia ja odotukset oli siis tosi korkealla, mutta eipähän tarvinu pettyä! Roope-levy on aivan ihana elokuva/soundtrack-musiikkitaideteos, joka kuljettaa kuulijan muun muassa läpi Skotlannin, Villin Lännen ja Australian. Tää levy on just sellanen, jota pitää kuunnella yön pimeydessä silmät kiinni kaikessa hiljaisuudessa ja rauhassa.

Oikea kylmienväreiden aiheuttaja. Kaunis, hieno ja mahtipontinen.
2. Into the West
Ehkä tämän hetkinen lempparini. Ihanaa länkkärimusiikkia <3 Oon miettiny, et haluan sitte joskus pitää valmistujaiseni jollaki teemalla. Tän biisin kuullessani päätän aina, et haluun länkkäriteeman :D
 Tän biisin hauska cloudscape-kohta, ah <3 Di di di dikidiki di di diki di di diki di di...
Nyt sujahettiin Australiaan ja siltä se myös kuulostaa. Ja sellaseen vähän transsimaiseen uniaika -tunnemaankin tässä pääsee. Oiskohan didgeridoo sellanen soitin, jonka määki voisin oppia? No ei taitas keuhkot riittää, pysyttelen triangelissa...
Tony laulelee jotenkin aika ponnettomasti vai kuulostaako se vaan siltä jouduttuaan noin nightwishmaiseen ympäristöön? Toisaalta koko biisi on itessään melko tylsä ja säkeistöt semmosta pelkkää lausuntaa eli eipä syytellä Tonya tästä. Ehkä levyn heikoin lenkki tää biisi, vaikka sijoittuukin Elämä ja teot -kirjan lempitarinaani.
Suosikkini lauletuista kappaleista ja myös herra Holopaisen henkilökohtainen suosikki levyltä. Ihana Johanna Kurkela, ihanat sanat, ihanata ihanata.
Toinen instrumentaalinen lempparini Into the Westin lisäksi. Säkkipilli (tai mikälie)-kohta, itken! <3
Surullinen biisi, kuten kuuluukin kun niin surulliseen kohtaan kirjassa liittyy. Lopussa on kuitenkin toivoa ja joulu koittaa...
 Tätä tuli kuunneltua sen verran paljon ennen levyn ilmestymistä, että oon jo melkeen kyllästyny siihen. Mutta ihan mahtava biisi joka tapauksessa :)
Tää on jotenki aivan ihanan rauhoittava ja kaunis kappale. Jossain muussa yhteydessä en varmaan tämän tyylisestä musiikista tykkäis, mutta tässä toimii.

P.S. Kuuntelin tätä sillon yöllä lentokentällä ja löysin heti sen jälkeen lattialta amerikkalaisen quarter dollarin. Nyt mulla on oma onnenlantti!

4 kommenttia:

Janina kirjoitti...

En ollu kuullukkaan tällasesta levystä vaikka Tuomas Holopaisen pitäis olla mun yksi lempi säveltäjistä ja Roope Ankan elämä ja teot-sarja lempi Don Rosaa!

Kiitos, että sivistit muakin tällä päivityksellä!! Aloin heti kuunnella noita kappaleita ja jäin ihan koukkuun! Ihania!! <3

hejdij kirjoitti...

Oi, no onpa kiva et sain sivistettyä! :)

Ulla kirjoitti...

Pitääpäs käydä kuuntelemassa, kiitos vinkistä.

Ja hei tiedätkö mikä ois vielä parempi: valmistujaismatka villiin länteen!!

hejdij kirjoitti...

Valmistujaismatka on kyllä ehoton ja joo oispa kyllä siistiä käyä vaikkapa just siellä missä te kävitte!

Kannattaa kuunnella... Tuota Into the Westiä ei löytyny Youtubesta, mutta Spotifysta luulis löytyvän :)

Christmas Pikachu