Sivut

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Myrkkyjä

  

Koin pikku herätyksen ku yhtenä päivänä luin Pupuleipomo-blogin kirjoituksen hiusvärien myrkyllisyydestä. Ootteko tienny, että kaikki tummat kestovärit sisältää myrkyllistä PPD:tä, joka muun muassa aiheuttaa neljää eri syöpää? Huhhu, oon jotenki aina aatellu, et hiusten vaalentaminen on pahempi juttu ku tummaksi värjääminen, mutta tulipahan nyt korjattua tämäkin harhakuvitelma.

Innostuin sitten seikkailemaan jo joskus aiemmin löytämälläni Skin Deep -sivustolla, josta löytyy esimerkiksi eri kosmetiikkatuotteiden/ainesosien "myrkky-luokitukset" asteikolla 0-10. Tieto lisää tuskaa ja siksi aikoinaan lopetinkin sivun selailemisen, kun en halunnut tietää, että esim. yks käyttämäni kosteusvoide on vaarallisuudeltaan 8.

Onhan sitä tullut monestikin mietittyä, esim. hiuslakkaa suihkuttaessa, että onkohan tämä kovin terveellistä puuhaa, mutta silti ei oo vaan vaivautunu tutkimaan asiaa. Vaan nytpä minä sitte oon päättäny ottaa asioista selvää ja pikkuhiljaa käyä ton Skin Deepin avulla läpi kaiken kosmetiikan yms. (meikit, hiusjutut, pesuaineet...) mitä käytän/harkitsen käyttäväni. Tuote-tietokanta tuolla sivustolla on aika huono, mutta ainesosista löytyy paljon infoa, jos vaan jaksaa niitä purkin sivusta tavata.Aika hirveitä litkuja vaikuttaa olevan monetkin aineet, joita käytän. Ainakin silmämeikinpoistoaine ja BB-voide menee vaihtoon. Hajuvedet on tottakai aivan järkyttävää myrkkyä (ei yhtä ainutta täysin vaarattomaksi luokiteltua ainesosaa... paitsi vesi!), mutta en minä niistä aio luopua ku en mikään suurkuluttaja ole kuitenkaan. Mitään en siis tosiaan muutenkaan oo suoraapäätä lyöny roskiin vaan tehny päätöksen, et ens kerralla ostain jotain parempaa. Hyvänä perussääntönä voi pitää sitä, että välttää kaikkia, missä on parabeeneja ja (varsinkin jos on allergiaa) hajusteita.


Tuota hiustenvärjäys-juttua oon kans pohtinu ja tulin siihen lopputulokseen, et tähän päähän ei enää myrkkyvärejä pistetä. Eli voin vaalentaa, värjätä hennalla tai Elumen-väreillä, mutta PPD:stä pysyn kaukana. Toivottavasti nuita myrkyttömiä Elumen-värejä alettas jossain vaiheessa myyä kaupoissa ja niillä värjäys kampaamoissa halpenis.

Että sellasta asiaa. Vaikka monet valittaa, että me eletään hirveässä holhous-yhteiskunnassa niin eipä se ihan niinkään ole. Ite täytyy ottaa tällasista asioista selvää eikä sokeasti luottaa siihen, että kaikki on terveellistä, hyvää ja turvallista. Mutta ei sitä auta liikaakaan ressata, sillä eihän me millään päästä kaikesta sonnasta eroon, kun myrkkyjä on ruuassa ja ilmassa ja kännykät säteilee ja ja ja!

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hyvä kun teit asiasta postauksen, sait mutkin miettimään. Mää oon helpottunut, että oon päässyt tummista hiuksista luonnolliseen koska yhteen väliin se ei ollut mikään helppo juttu kun oli vaan Elumenia päässä ja vaalentaa ei voinut. Mutta nyt on niin helppoa (ja halpaa) ku ei oo käyny vuoteen kampaajalla :P Mutta sit on ne muut putelit. Onneksi tuntuu et koko enemmän "tulee muotiin" sellainen luonnonmukaisuus. Ehkä se saa meidät kaikki vähentämään turhia myrkkyjä helpommalla.

hejdij kirjoitti...

Niinpä, se on kyllä hyvä, että aika helposti löytää myrkkyjen tilalle turvallisempia ja luonnonmukasempia vaihtoehtoja.

Vähä ois kyllä ihanaa ku ei tarttis huolehtia juurikasvun peittämisestä sun muusta, mutta taitaa mulla olla vähän vaikeamman takana saavuttaa se luonnollinen väri. Mutta sitä kohti mennään pikkuhiljaa :D

Christmas Pikachu