Sivut

maanantai 29. syyskuuta 2014

Budapässht

Reissusta selvitty! Vietettiin äitin kaa kiva 'pidennetty viikonloppu' Unkarissa :)

Meijän hotelli, Golden Park Hotel.
Näkymä hotellihuoneen ikkunasta Keleti-rautatieasemalle.
Unkarissa on helppo tuntea itsensä rikkaaksi. (Kymppitonnin setelit oli tässä vaiheessa jo tuhlattu). 1 euro vastaa tosiaan noin 300 forinttia.
Tää Hop on, hop off -bussisysteemi oli aikas kätevä tapa liikkua kaupungissa. Saatiin kaks päivää sukkuloida kolmella eri bussilinjalla ja lipulla pääsi myös lauttaristeilylle Tonavalle.
Ketjusilta.
Parlamenttitalo ja jellona.
Luolasairaala oli mielenkiintonen ja erikoinen nähtävyys. Kyseessä on siis sodanaikainen maan alla sijaitseva sairaala/ydinbunkkeri. Tää paikka oli täysin salainen vielä 2000-luvun alussa ja tyypeillä on ollu siellä siihen asti täysvalmius esim. ydinpommien varalta. Hullua meininkiä. Lukekaa lisää vaikka *täältä*.
Matiaksen kirkko.
Superhieno laivaravintola Spoon, jossa syötiin äitin synttärien kunniaksi.
Alkupalaksi tuotiin tuoretta leipää ja kanapateeta, nam! Pääruuaksi laventelilla maustettua broileria, namnam! Jälkiruuaksi maailman parasta panna cottaa!
Juhla-aterian jälkeen käytiin vielä iltaristeilyllä Tonavalla. On se kommeaa. Tässä Budan linna hienosti valaistuna.
Parlamenttitalo by night.
Nooan arkki Luonnonhistoriallisessa museossa.
Euroopan suurin kauppahalli.
Ihana kauppa Vaci út -kävelykadulla.
Pyhän Tapanin basilika.
Danube Palace. Ihania tämmöset teatterit!
Unkarilaista kansantanssia. Musiikki ja tanssit oli tosi hauskoja. Jos haluaa jotain kulttuurisisältöä Budapestin matkalleen niin suosittelen! Varmasti viihdyttävämpää kuin vaikkapa ooppera.

Onhan se Budapest kyllä kaunis kaupunki. Vanhoja hienoja rakennuksia joka puolella minne vaan päänsä kääntää. Hyvä shoppailupaikka se on myös, nimimerkillä Jouduttiin-ostaan-kolmas-laukku-että-saatiin-mahdutettua-kaikki-löydöt-mukaan. Viimeinen reissupäivä käytettiin tosiaan kokonaan shoppailuun. Uhhuh, en uskalla kattoa tilille. Mutta minäpä kerron niistä löydöistä sitte eri postauksessa...

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Olipa kyllä hienon näköistä! Ja ihana että nähtiin eilen <3 :)

hejdij kirjoitti...

Niin oli ja niin oli :)♥

Christmas Pikachu