Sivut

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

♫ Mokoma Stam1na

Uu jeah, oltiin lauantaina Oulun Energia Areenalla kattomassa Mokomaa ja Stam1naa. Oli siellä Apina ja Turmion kätilötki, mut eipä ne nyt silleen kiinnostanu. Varsinki tuo jälkimmäinen aiheutti vaan suurta inhoa ja myötähäpeää, kun toinen laulajista (myöhemmin luin *täältä*, et kyseessä oli tuuraaja) oli niin hemmetin kännissä, et se vaan sekoili ku joku idiootti ja kaatuili menemään. Viimesen biisin kohalla se kalautti kallonsa lattiaan sen verran kovasti, et se jouduttiin kantamaan pois. Huhhuijakkaa.


Mokoman ja Stam1nan keikat sen sijaan oli aivan huippuja. Nähtiin Matin kans nyt Mokoma kolmatta kertaa ja sehän se ei kyllä petä. Uus albumi Elävien kirjoihin ilmesty perjantaina ja olihan se mahtavaa kuulla niitä biisejä livenä. Lunnaat ja Uhkakuva 6 ♥ Niin loistavaa. Tuo levy kyllä kolahti heti ekalla kuuntelulla! Vanhojen biisien osalta settilistassa oli aika paljon samoja kappaleita ku edellisellä keikalla (vuonna 2011), mut eipä se haitannu, ne on niin hyviä! 180 astetta -levyltä poijat soitti vaan yhden biisin (Kuollut, kuolleempi, kuollein)... Valkoista kohinaa ois ollu kiva. Jaa... mitäpä muuta? Ai niin! Markon hyppelyt (tai shamanistinen tanssi, kuten KAAOSzine kirjoitti) ♥♥♥ Ja muutenki ne kaikkit äijät on niin ihania, hymyileväisiä ukkeleita :D

Settilista näytti tosiaan suunnilleen tämmöseltä: (ei välttämättä ihan oikeessa järjestyksessä ja saattaa joku puuttua...)

Elävien kirjoihin
Hei hei heinäkuu
Pahaa verta
Lunnaat
Uhkakuva 6
Valapatto
Haudan takaa
Sydänjuuret
Sinne missä aamu sarastaa
Rautaa rinnoista
Pohja on nähty
Mutta minulta puuttuisi rakkaus
Kasvot kohti itää
Kuollut, kuolleempi, kuollein


Stam1na nähtiin nyt sitte ekaa kertaa livenä ja olihan se hyvä, vaikka ehkä se Mokoma silti vei voiton. SLK:n biisejä oisin ehkä kaivannu lisää ku ne vaan on niin parhaita, mut kyllä esim. Pakkolasku, Valtiaan uudet vaateet ja Aivohalvaus nosti hymyn korviin. Viimesen biisin kohalla Hyrde laukkasi yleisön läpi, pitin kautta jäähallin toiseen päähän ja "soitti" kappaleen siellä loppuun. Hauska tyyppi.

Tämmönen oli settilista:

Peto rakasti sinua
Pakkolasku
Merestä maalle
Masiina
Valtiaan uudet vaateet
Kaksi reittiä, yksi suunta
Dynamo
Kaikki kääntyy vielä parhain päin
Aivohalvaus
Hammasratas
Kädet vasten lasia
Panzerfaust
Encore:
Vapaa on sana
Muistipalapelit
Lääke

2 kommenttia:

nevilla kirjoitti...

Voi jestas. Oon niin kateudesta vihreä :DD Stampat ja Moksut samana iltana, huuuuhh! Varmasti ollu ihan timanttista. Mokoma ois kiva nähdä nyt tän uuden levyn tiimoilta livenä, mutta eivätpä eksy tänne Joensuuhun tällä kertaa... Täytyy kattoo jos ne vaikka kesällä tulis Ilosaarirockiin tai jotain. On se tuo Elävien kirjoihin kieltämättä aika nanna pakkaus, vaikka vasta periaatteessa tänään aloin kuuntelemaan tätä kunnolla. Eilen kyllä kuuntelin sen ensimäistä kertaa kerran läpi, mut koska olin väsyny jne niin en jaksanu keskittyä hyvin, joten jäi aika pintapuoliseksi silloin. Nyt iskee kuin tuhat volttia..

hejdij kirjoitti...

Joo, oli kyllä huippua! Määki kerkesin kuunnella uutta levyä vaan muutaman kerran ennen keikkaa, mut se kyllä iski heti eka kuuntelulla niin lujaa, että! Ja ah, livenä ne biisit vasta toimikin ♥

Christmas Pikachu