Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2015

♫ Jalotuska


Lauantaina Oulun Energia Areenalla oli Jalotuska-niminen tapahtuma, jossa esiintyi Amorphis, Stratovarius ja Diablo. Tottahan toki siis suuntasimme sinne, pääasiassa Stratovariuksen takia, vaikka kyllähän Amorphiskin on aina mukava nähä. Diablosta sen sijaan ei oltu eikä olla edelleenkään millään tavalla kiinnostuneita. Ei vaan se per***een huuteleminen sun muu paska oikeen innosta. Laulajan äänestä en tykkää kans ollenkaan.


Diablo alotti tosiaan illan ja settilista näytti tämmöseltä:

The Call
Isolation
Symbol of Eternity
Read My Scars
Savage
Mimic47
The Serpent Holder
Icaros
The Preacher
Prince of the Machine

Tiesin tasan yhden biisin eli Icarosin :D Savage oli toinen, joka kuulosti ees jollain tapaa hyvältä.Sitten STRATOVARIUS! Nähtiin siis Rattorivaarit nyt ekaa kertaa ja ei kyllä jouduttu pettymään. Uuet biisit kuulosti oikeen maukkailta ja tulihan sieltä ne vanhat klassikotkin. Ja Unbreakable!!! Olisin ehkä kuollu, jos ne ei ois soittanu sitä! Tässä siis settilista:

My Eternal Dream
Eagleheart
In My Line of Work
Kiss of Judas
Against the Wind
Lost Without a Trace
SOS
The Lost Saga
Shine in the Dark
Black Diamond
Unbreakable
Hunting High and Low

Tuo The Lost Saga on niiiin eeppinen biisi, oli aivan mahtavaa kuulla se livenä! Black Diamond oli kans ihan huikea :)Amorphis pääsi lauteille siinä klo. 22. Tää oli meille neljäs Amorphiksen keikka ja ehkä sen takia ei oltu mitenkään valtavan fiiliksissä. Ei siis todellakaan ollu mikään huono keikka, mut jotenki ei vaan silleen sytyttäny niinku ennen. Uudet bisiit oli ihan ok, rakkaat Sky Is Mine ja House of Sleep kyllästytti, Circlen biisit kuulosti mahtavilta (miks ne on parempia livenä ku muuten?). Kovinta settiä oli kuitenki ikivihreät Drowned Maid ja My Kantele. Settilista:

Under the Red Cloud
Sacrifice
Hopeless Days
The Wanderer
Sky Is Mine
Better Unborn
Death of a King
Enemy at the Gates
Silent Waters
Silver Bride
Drowned Maid (Joutsen & Koivusaari Duet)
Bad Blood
The Four Wise Ones
My Kantele
House of Sleep 

En vaan koskaan kyllästy My Kantele:eseen ♥ Magic & Mayhem -keikka, jossa bändi soitti vaan nuita vanhoja biisejä on mulle edelleen ylivoimanen ykkönen Amorphiksen keikoista!


5 kommenttia:

suden uni kirjoitti...

Meinaatko siis tolla Diablon "perkeleen huutelemisella" sitä, että ne kiroili siellä vähänväliä? :D Tiedän tunteen, itteekin ärsyttää kun vielä just sellanen lemppariyhtye kun Moonsorrow tekee sitä keikoilla.. En vaan voi käsittää mikä pointti sillä v-sanan huutelulla on, pitääkö oikeesti kiroilulla osottaa, että "egoa" löytyy vai mitä? :D Mut no, ei se kyllä silti niiden musiikin mahtavuutta vähennä.

hejdij kirjoitti...

Vissiinhän se perkele on Diablolla vähä niinku niitten juttu ku nettisivutki on diabloperkele.com. Eli sitä sitten kans kuultiin illan aikana ku yleisö huutaa Diabloperkelettä, Nygård huutaa OULU PERKELE yms. joka välissä. Ei siinä vielä mitään, mutta siinä vaiheessa mun mielestä meni yli ku niitten tämmösenä "väliohjelmana" oli huudattaa yleisöä ja siinä missä esim. Sonata ois huudattanu jotain tyyliin "WOO-O-O-WOO-OO!" niin nämä huudattaa tietenkin: "PERKELE! PERKELE! PERKELE!". Oli se vaan jotenki oksettavaa ku koko jäähalli raikaa ja valtava joukko ihmisiä huutaa tommosta yhteen ääneen :/

suden uni kirjoitti...

Aaa, niinpä joo.. Toisaalta ehkä toi woo-o-o-woo-oo-huudatuski on vähän kulunut juttu, mutta eipä tuo "perkelekkään" sen mielikuvituksellisempi ole. Emmäkään kyllä tommosesta tykkäis. Eipä tuon takia ainakaan >ii< kaduta, ettei lähdetty kattoo sinne, kun Diablo varmaan just se mikä siellä eniten olis kiinnostanu.

henni kirjoitti...

Onpas Stratoilla ollut aika maukas settilista :) Monta kertaa miettinyt, että pitäisi nekin jollain klubikeikalla nähdä (juur olivat esim. Turussa ja sitä mietin parikin kertaa, mutta jäi liput ostamatta), kun oon vaan festareilla nähnyt. En oo kuunnellut niiden uudempia 2000-luvun levyjä ollenkaan, niin oon aatellut että ne soittaa vaan niitä biisejä. Mutta toi näyttää hyvältä!

Mun seuraava Amorphis-keikka on mun 17., ja edelleen oon joka keikasta yhtä innoissani :D Nyt varsinkin, kun uusi levy on ihan helkkarin kova.

hejdij kirjoitti...

Juuh, ite oon kuunnellu Stratovariukselta pääasiassa Infiniteä ja Elementsejä + kahta uusinta. Nemesis on mulle se THE ALBUM, joka nosti Stratot aivan uusiin sfääreihin :P Pitäs koittaa enempiki tutustua niihin vanhoihin ja siinä välissä oleviin levyihin.

Heh, eihän tuo neljäs kerta oo tosiaan oikeesti vielä mitään :D Amorphis on kyllä semmonen, et ne keikat on joka kerta ihan viimesen päälle, et ei voi siitä ainakaan valittaa. Edellisellä kerralla Circle oli just ilmestyny ja se on ollu mulle semmonen vähä vaikeasti avautuva. Siellä keikalla se kuitenki aukes ihan uuella tavalla ja fiilis oli ihan loistava. The Beginning of Times on mulle maailman rakkain levy ja sen kiertueen keikka oli tottakai aivan huippu! Magic & Mayhem -kiertueen mahtavuudesta jo mainitsinki. Tykkään kans tosi paljo uuesta levystä, mut ehkä se fiilistä laskeva tekijä oli just se, et odotin että tuolla keikalla tapahtus samanlainen "kirkastuminen" ku Circlen kans, mut ei.

Christmas Pikachu