Sivut

torstai 25. helmikuuta 2016

OAMK 2012-2016


Mää sitte vissiin valmistuin tänään. Hiphuraa... Älkää kysykö mitä mää nyt sitte alan tekeen, MINÄ EN TIIÄ!

Aattelin nyt kuitenki tähän koota joitain muistoja ja parhaita juttuja kouluajoilta. Onko se nyt sitten niin, et paras osa mun elämästä on takanapäin? Koskaan ei oo enää yhtä rentoa ja kivaa... Hiphuraa.

○ Parasta koko koulussa oli, ettei siellä tarvinu paljo olla... :D Oli paljon vapaapäiviä ja jos aamulla väsytti ei ollu mikään pakko mennä. Kurssitki valitsin sen perusteella, ettei tullu paljo kasin aamuja eikä koulua ollu koskaan yli neljään. I ♥ akateeminen vapaus. Kauhistellen oon katellu Matin koulunkäyntiä ku sillä 8-19 päivät oli välillä ihan normi juttu.

○ En käyny koko 3,5 vuoden aikana yhdessäkään opiskelijatapahtumassa. Kaikki tutustuminen varmaan tapahtu pitkälti niissä bileissä, joten olin välillä pikkasen ulkopuolinen ku esim. heti hiihtoloman jälkeen piti kuunnella kaikki päivät porukan suunnitelmia, et mitäs oikeen vappuna juotas! Noh, kaikesta huolimatta olin erittäin onnekas, sillä...

○ ... tutustuin heti ensimmäisinä päivinä Jenniin. Tutustumispäivinä piti leikkiä kaikkia kamalia tutustumisleikkejä ja yks oli sitte sellanen, et piti kertoa nimensä ja joku asia, josta tykkää ja joka alkaa samalla kirjaimella ku oma nimi. Minä sitte sanoin, et "Olen Heidi ja tykkään heavy metallista" :P Jälkeenpäin Jenni tuli sitten käytävällä jutteleen ja kysyyn, et mitä mää kuuntelen. Ja näin sain siis kaverin, jonka kanssa tuli tehtyä meleko monta ryhmätyötä ynnä muuta hommaa :D Erittäin kiitollinen olen myös muista porukan jäsenistä (Henna ja toinen Jenni). Missään vaiheessa en joutunu semmoseen ahistavaan tilanteeseen, ettei ois ollu kaveria pari-/ryhmätyöskentelyyn tms.

○ Sivuntaitto-kurssi oli paras! Oli niiiin kivaa värkätä InDesignilla kaikkea siistiä. *Täältä* ja *täältä* löytyy postaukset, joissa esittelin upeita teoksiani.


○ Myös viime kesänä käyty Kuvanmuokkauksen perusteet oli tosi hauska kurssi. (Yllättäen kumpikaan mun lempikursseista ei liity periaatteessa mitenkään tähän alaan, kuhan huvikseen valitsin vapaavalintaisena...) 

○ Muita kivoja kursseja ei tuukaan mieleen. Liiketoiminta-, markkinointi- ja lanseeraussuunnitelmien teko oli kaikista karmeinta hommaa! Hyhhyi, puistattaa pelkkä muisteleminenkin. Muutenki ryhmätöitä oli aivan hirveesti ja jotku tehtävät ois ollu niin paljo parempi tehä yksin. Oon niin kontrollifriikki joissain asioissa :D Tosin esim. nuista edellä mainituista suunnitelmista en ois mitenkään selvinny, jos en ois pystyny roikkumaan fiksumpien siivellä! Budjetit ja muut sellaset vaan menee yli hilseen. Lanseeraussuunnitelmaa tehdessä meillä ei ollu ryhmässä taloushallinto-osaajaa, joten keksittiin summa aivan omasta päästä. Oli ehkä pikkasen noloa esitellä työ sitte sille yritykselle ku kävi ilmi, et se meijän budjetti oli varmaan jotain 50-100 tuhatta pielessä :'''D

○ Yhellä kurssilla piti tehä video. Se oli ihan hauskaa, vaikka aikaa oli liian vähä. Vieläki monesti naureskelen sille videolle. Aleksi lentelee luudalla ja taustalla soi muumimusiikki... ja As I Lay Dying.


○ Tilastollinen tutkimus oli yllättävän mukava projekti, osaisinkohan vielä käyttää SPSS:ää? Asiantuntijaviestintä-kurssilla pidin esitelmän ärsyttävistä mainoksista. Tietotekniikan hyödyntäminen -kurssilla en oppinu varmaan mitään uutta. Blogin tekeminen oli silti hauskaa, tein musiikkiaiheisen Piano Black -blogin. Kirjoita verkkoon -kurssilla raapustin tiedotteen kissoille suunnatusta musiikista ja bloggasin läppärin arkipäivästä. Yhdellä enkun kurssilla meillä oli englantilainen opettaja ja tarkotus oli vaan puhua. Saatiin puhua mitä tahansa, kunhan vaan kieli pysyi englantina. Opettaja oli suuri Arnold Schwarzenegger -fani ja inhosi säkkipilli-musiikkia.

○ Semmoset kurssit, jotka suoritettiin viikkotehtävillä oli yhtä kärsimystä. Ei vaan riittäny inspiraatio siihen paskanjauhamiseen. Yhellä kurssilla olin viimesen tehtävän kohalla niin gonahtanu, et vastasin siihen pelkästään Puppulausegeneraattorin lauseilla... Kyseisen kurssin ope sattu sitte just mun opparin ohjaavaksi opettajaksi x)

○ Jotku opettajat oli vähän... hmm... mitenhän sen nyt sanoisi. No, tuli mieleen, et vois vissii iteki alkaa opettajaksi. Tosta noin vaan. Meijän tietojenkäsittelyn opettajan nettisivut on jotain aivan uskomatonta! (kuva alla) Ja se vielä esittelee niitä ihan tyytyväisenä. Toinen tietojenkäsittelyn ope, joka siis opetti meille nettisivujen/blogin tekemistä ei sen sijaan ollu ite tehny omia nettisivujaan. Englanninopettajasta ois paljoki sanottavaa, mutta kerrottakoon vain sen verran, että yhellä kurssilla meijän piti kirjottaa semmoset esseet, jotka vaikutti kurssiarvosanaan muistaakseni 40%. Sitten kun koitti päivä, jolloin opettajatar oli luvannu palauttaa kirjotelmat arvosanojen kera, hän vaan totesi, että "En kerennyt lukea näitä kaikkia. Tehdään silleen, että saatte kaikki hyväksytyn". Selevä.


○ Koulun kahvilassa pelattiin aina korttia. Tarkemmin sanottuna Persettä. Siinä taistellaan kuninkuudesta ja varakuninkuudesta ja vältellään perseeksi tai varaperseeksi joutumista.

○ Suoritin jokusen kirjatentti-kurssin, vaikka totesin heti ekan kohalla, että tämmönen opiskelu ei kyllä oo mun juttu. Sain ainoan ykköseni Markkinointi non-profit -organisaatioissa -kurssista. Viime syksynä tentitty Johtamisen haasteet -kurssi sen sijaan naurattaa mua edelleen, sillä huomasin 5 min. ennen tenttiä, et oon lukenu väärän kirjan! Sain silti arvosanaksi kolmosen :''''D

○ Opinnäytetyön alottaminen oli kauheeta tuskaa. Mun aihe oli siis 'Visuaalisen ilmeen suunnitelma Auto Juusolat Oy:lle'. En uskonu, et saan kirjotettua ees viittä sivua, oon liian hyvä tiivistämään asioita. Loppujen lopuksi pituutta tuli kuitenki 41+6 eli ihan ookoo. Oppariprosessi alko siis huhtikuussa, mut ensimmäisen lauseen sain aikaan vasta heinäkuussa :D Heinäkuussa syntyikin sitte oikeestaan koko tietoperusta ja syksyn aikana tein kaikki käytännön hommat eli logon, nettisivut, käyntikortin ym. Jännitin seminaareja ihan hirveesti ja ohjausseminaari meniki ihan penkin alle. Esitysseminaari oli huomattavasti parempi kokemus, varsinki ku lopuksi kuulin, et saan arvosanaksi joko 4 tai 5. Ja vitonenhan sieltä lopulta pätkähti eli kaikki odotukset ja tavoitteet ylittyi roimasti!

Semmosia juttuja ja muistoja tuli näin äkkiseltään mieleen. Ens viikolla pidän pikkuset valmistujaiset sukulaisille ja tänään juhlistettiin tätä virallista valmistumispäivää Matin kans Viikinkiravintola Haraldissa.

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu