Sivut

perjantai 19. elokuuta 2016

Hailuoto

Korjattiin eilen aukko sivistyksessä ja käytiin Matin kaa ekaa kertaa Hailuodossa. Oli kyllä huippu retki ja ihana ilma! 


Yritettiin aluksi 12 lähtevään lauttaan, mut vaikka oltiin paikalla hyvissä ajoin, ei mahuttu kyytiin vaan jouduttiin ootteleen 13.30 asti. Oltiin just vitsailtu, et 'mistä vetoa, et tuo meijän eessä oleva auto on viimenen, joka pääsee sisään ja luukku lyyään kiinni meijän nokan edestä?' ja niinhän siinä sitte kävi :D Mutta eipä se haitannu mitään. Siinä satamassa oli kaks pokéstoppia, joten rampattiin niitten välillä ja tais sieltä pari pokémoniakin löytyä. Syötiin kans eväsleivät rantakivillä tuulimyllyn alla.

Lauttamatka meni nopeasti ja pian jo huristeltiin saaren hienoissa maisemissa. Nättejä peltoja, vihreää metsää, jotenki tosi sympaattisen olosta seutua ♥ Ajettiin eka Marjaniemeen saaren toiseen päähän. Käppäiltiin siellä rannalla olevaa reittiä pitkin ja käytiin tutustumassa Luotsihotellin tiloissa sijaitsevaan luontonäyttelyyn. Turisteiltiin myös majakan luona ja minä kävin laittamassa voitokkaan Laprasin pokémongymin päälliköksi :P Ilmeisesti Hailuodostakin löytyy aktiivisia Pokémon Go:n pelaajia, sillä ei mennyt kauaa ennen kuin rakas Lapras jo palasi maitojunalla kotiin.

Sitten alkoki olla jo niin nälkä, et syömään oli päästävä. Ajeltiin "keskustaan" ja vetästiin grillimättöannokset Café Purserissa. Sen jälkeen suunnattiin metsään. Jostain syystä meijän metsäretkiin sisältyy monesti joku vähän extreme osuus. Kerran piti kahlata puron yli, toissa juhannuksena seikkailtiin tulvan alle jääneellä sillalla ja nyt ylitettävänä oli syvä oja! Matti sai loikattua toiselle puolelle, mut meikäläinen jäi rannalle ruikuttamaan. Lopulta löydettiin pikkunen puu, joka meni ojan yli ja tasapainoiltiin sitten sitä pitkin puolelta toiselle toista keppiä apuna käyttäen. Puolukoita oli hulluna ja mietittiin jo, et pitäskö tulla ämpäreitten kans uuelle reissulle.

Palattiin metsäkäppäilyltä autolle katsellen taivaalla liitävää... kotkaa? Komialta ja isolta se ainaki näytti. Kello oli vähän yli 18 ja päätettiin palata satamaan, jos vaikka tälläkin kertaa olis niin pitkät jonot. No, eipä onneksi ollut, mut kerettiin silti juua kahvit satamakahvilassa.

Matin munkinsyönti ilmeet :D♥

Ollaan nyt näköjään alettu suosia tämmöstä lähimatkailua. Seuraava reissukin on jo varattu. Lähetään nimittäin parin viikon päästä Kuusamoon kylpylälomalle x)

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu