Sivut

torstai 25. elokuuta 2016

Vuosipäiviä 1/2


Tänään tulee kuluneeksi 5 vuotta rakkaan Donna-pupuni kuolemasta ♥ Hirmuinen ikävä sitä karvapalleroa. Surua suurentaa tieto siitä, etten koskaan enää tuu omistamaan kaneja, kiitos allergian :( *Tässä postaus*, jonka kirjotin alunperin vanhaan blogiini pupujen muistolle.


Tällä viikolla oli myös toisen lemmikkini kuoleman muistopäivä. Maanantaina, 22. päivä tuli nimittäin täyteen 10 vuotta Helmin poismenosta. Hullua, että siitä on jo niin kauan! Onneksi Kaaleppi on kaverinsa menettämisestä huolimatta jaksanut olla meidän päivien piristyksenä jo näin monta vuotta...


Surullisten 'vuosipäivien' lisäksi tänä syksynä tulee ohitettua muutama muukin merkkipaalu. Niistä tärkein liittyy tottakai Kaaleppiin, sillä meidän yhteiseloa on kestänyt nyt jo 15 vuotta! Valitettavasti en oo löytänyt mistään tarkkaa päivämäärää, et millon haettiin Kaaleppi ja Helmi meille, mut syksyllä 2001 se kuitenkin oli. Muutettiin meidän uuteen taloon äitienpäivänä ja saatiin vihdoin ja viimein lupa lemmikkien hankkimiseen. Tuossa vaiheessa olin jo vuosia haaveillut omasta eläimestä. Koira oli tietysti unelma nro. 1., mutta iskän allergian takia se ei kai koskaan ollut edes vaihtoehto. Yhtenä päivänä iskä sitten kertoi, että jollakin vanhemmalla pariskunnalla olis kaksi punakorvakilpikonnaa kotia vailla. Kilpparit oli muuttanut heille lapsenlapsilta, jotka olivat ilmeisesti kyllästyneet lemmikkeihinsä (tähän kirosanoja, syvä huokaus ja halveksuva katse). Nyt näiltä tyypeiltä oli sitten mennyt akvaario rikki ja kilpparit asustelivat lihakunnan laatikossa. Muistan edelleen miten ihanaa oli, kun alettiin ettiä Keltasesta pörssistä akvaariota ja kun käytiin ekaa kertaa kattomassa laatikossa polskivia otuksia, joista pian tulisi mun ikiomia. Perehdyin kilpikonnien hoitoon kirjoja lukemalla ja neuvoja taidettiin kysyä myös yksiltä tutuilta, joilla oli oma punakorva.

Samppe ja Jomppe oli siihen aikaan vielä niin penikoita (itsehän olin jo varttuneessa 10 vuoden iässä :P), et meille tuli kauheat tappelut kilppareiden nimistä. Meillä oli kai joku ihme sopimus, et isompi konna on Sampen&Jompen ja pienempi minun. Päätin nimetä oman otukseni Kaalepiksi. Olin nimittäin saanut Ulla-tädiltä perinnöksi (:D) valtavan koristekilpikonnakokoelman ja siellä oli yksi kilpikonnakortti, jossa luki Kaaleppi Kilpikonna. Siitä keksin, et Kaaleppihan on maailman paras kilpparin nimi. Ja samaa mieltä olen edelleen :) (Jos joskus hankitaan toinen kilppari, sen nimeksi tulee Metusalemi. Se on btw myös vauvan tämän hetkinen lempinimi, sen verran komia nimi kuitenkin kyseessä xD) Samppe ja Jomppe sen sijaan olivat päätyneet nimeen Max. Se kuulemma sopi isolle mörssärikilpikonnalle, ihan sama vaikka kyseessä oli tyttö. Minä olin jo tuolloin nimifriikki ja tietysti aivan kauhuissaan järkyttävästä nimivalinnasta. (Edelleenkin häiriinnyn suuresti, jos kuulen Jussi-nimisistä tyttökissoista tai muista epätäydellisistä nimenannoista). Niinpä nostin asiasta kamalan metelin ja nimi muutettiin Helmiksi. Ja tottakai molemmilla täytyi olla kolmiosaiset koko nimet eli rakkaat lemmikit 'kastettiin' lopulta Kaaleppi Olli Alexanderiksi ja Helmi Olga Adalmiinaksi.

Meillä on ollut yks ja sama akvaario koko tämän 15 vuoden ajan. Se oli käytetty jo ostettaessa, joten se on palvellut kyllä todella hyvin! Toisaalta täytyy olla varautunut siihen, et se voi räksähtää hetkellä millä hyvänsä ja se onkin sitten vähän isompi tikki. Sitä en pidä mahdollisena, että otettas Kaaleppi meille Ouluun asumaan, sillä mikään kotivakuutus ei korvaa sitä, jos 400 litraa vettä valahtaa ylimmästä kerroksesta naapureiden niskaan :D Meidän kämpässä myös ikkunat vetää sen verran, että se olis vaarallista kilpparin terveydelle. Toivon kuitenki, et jossain vaiheessa kämppätilanne on semmonen, et voitas siirtää otukka saman katon alle. Rukoilen myös Kaalepille pitkää ikää ♥ Mitään tietoa poijjaan iästä meillä ei tosiaan ole, pitäs joskus päästä haastattelemaan näitä entisten omistajien lapsenlapsia... Tässä vielä pari aikasempaa postausta Kaaleppiin liittyen: *linkki* ja *linkki*.

Tästä postauksesta tuli pitempi kuin ajattelin, joten katkastaanpa tästä poikki. Toisessa osassa luvassa vähän erilaisia, ei-lemmikeihin-liittyviä vuosipäiviä.

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu