Sivut

tiistai 20. syyskuuta 2016

Hairstory

Tulipa nyt sitte inspiraatio tehä tämmönen astetta kattavampi hiushistoria-postaus. Oon mää aikasemminki esitelly hiusvärejäni (*linkki*), mut tässäpä ois kaikki maholliset tyylinäytteet 10 vuoden ajalta!

2006


Tästä se lähtee. Vuoden 2006 alussa 14-vuotias pikku-Heidi sai viimein pitkään haaveilemansa rastat. Paitsi että... lopputulos ei ollut ihan sitä mitä olin hakenu x) Muistan miten istuin kokonaisen päivän jossain epäilyttävässä hippikämpässä, jossa kaks tyyppiä taiteili pään täyteen paksuja patukoita. Nuo oli siis sellaset tekorastat, joitten sisälle omat hiukset piilotettiin. Olin etukäteen lähettänyt sähköpostilla kuvia ja kuvailuja siitä millaset rastat mulla ois toivomuksissa. Eli siis sellaset nätit ja ohuet. Aagh, muistan vieläki sen tunteen ku näin ekaa kertaa itteni vessan peilistä. Ne rastat oli ihan valtavia! Ne oli paksuja ja pitkiä ja niitä oli ihan hulluna. Sinnittelin kokonaiset 24h ne päässä, mut sitte äiti ja mummo irrotti ne :D (Niistä on kyllä ollu jälkeenpäin paljo hupia naamiaistarkoituksissa).

No, mut ei rastoista sen enempää. Keväällä leikkautin eka otsiksen ja sitte lyheni koko muukin letti. Näitä kuvia on hyvä kahtoa, jos tulee joskus taas hinku otsatukkaan... Huhhu, varsinki tuo oikean alareunan rippikuva on jotain niin järkyttävää katottavaa. Hirvittävin kaikista on kuitenki tuo Lanzarotella otettu rommipullo-kuva. Voiko tuon rumemmilta hiukset näyttää? :D Isoin kuva on otettu joulukuussa ja siinä oon vissii ensimmäisiä kertoja laittanu vaaleita raitoja. Hassua, et oon näin 10 vuotta myöhemmin palannu aikalailla samaan väriin ja pituuteen.

2007


Ihan niinku nykyäänki, oon myös 2007 tykänny kiharoista. Luonnollinen väri vaihtu keväällä tommoseen kauhujen tyyliin eli alta tummat, päältä vaaleat :S Kaameaa, varsinki ennen ku tuo ruskea vähän tosta haalistu. Vasemman yläreunan kuvassa näyttää jo ihan kivalta. Marraskuussa näköjään aloin sitten tummentamaan ihan koko päätä. Thank God muuten uusista laseista. Aika suuri päivitys tohon kokonaislookkiin, vaikken oo nuitten hengettömienkään lasien suuri fani.

2008


Vuosi 2008 meni brunettena. Tuohon aikaan semmonen emo- ja scene-tyyli oli se juttu ja jotain sellasta taisin minäki tavoitella tommosilla vaaleilla suikaleilla muuten tummien hiusten seassa. Ei niitä kyllä paljo huomaa :D Otsis näköjään tuli kasvateltua pois.

2009


2009. Ööh. Punertavaa, punasta ja kulahtanutta punasta. Oon kyllä edelleen aivan älyttömän tyytyväinen tohon wanhojentanssikampaukseen ♥ Värikin on nätti. Sitte punertavan ruskea vaihtu punaseksi. Ihan hyvä väri sekin, mut jotenki oudolta näyttää tommonen suoristettu letti. Oonko mää oikeesti jaksanu käyttää suoristusrautaa vai mitähän ihmettä. Tän vuoden kuvissa näytän vähiten iteltäni...?

2010


Siis apuaaa toivottavasti tuo alin kuva on otettu läpällä. En kai mää oo tuon näkösenä kylillä kulkenu tai koulussa käyny? :D Siinä siis punasten hiusten seassa tommoset karseat vaaleat liuhulisäkkeet. Muuten 2010 on kyllä ollu oikein hyvä hiusvuosi. Alkuvuodesta värjäsin punaset ruskeaksi ja näköjään leikkasin taas otsiksen. Otsiksessa oli sitte tommosia vaaleampia kohtia. Ennen ylioppilasjuhlia väri vaihtu sen verran, et hiusket oli päältä ruskeat ja alta kupariset tai noh... oranssit. Myöhemmin värjäsin sitte kokonaan oranssiksi.

2011


Kuparikautta ei jatkunu kovin kauan vaan vuonna 2011 värjäsin pään ruskean kautta ihan mustaksi. Aluksi otsatukassa oli seassa ruskeita raitoja. Tuollon tuli muutenki vähä leikittyä eri tyyleillä. Tilasin netistä nuita sinisiä ja vihreitä hiuslisäkkeitä + tommoset klipsirastat. Blogin takia jaksoin panostaa vaatetukseenki vähä tavallista enemmän. Sillon piti aina ottaa niitä päivän asu -kuvia. Tykkäsin ite tosi paljo nuista mustista (vaikka kuulemma ne teki mun naaman kalpeaksi... Ihan ku se ois huono asia :D), mut jo loppuvuodesta aloin värjäämään takasi punaseksi raita kerrallaan... Se oliki melkonen projekti. Mulla vaan oli semmonen pakkomielle, et haluan punaset hiukset häihin!

2012


Pikkuhiljaa reilun puolen vuoden ajan raidoitin hiuksia koko ajan punasemmaksi. Turhan paljo se mustuus vielä sieltä loistaa hääkuvassakin, mut muuten näyttää aika kivalta tuo vuoden 2012 tukkatilanne. Älyttömän pitkät nuo on kyllä ollu!

2013


Elokuussa 2013 pätkäsin sitte letin lyhyeksi. Väri pysyi entisellään tai oikeestaan vaan parani ja parani. Mut olihan siinä kauhea homma ku koko ajan piti laittaa suoraväriä ja sävyttävää hoitoainetta yms. Ja kaikki pyyhkeet ja tyynyt ja joka paikka oli aina ihan punasena. En siis yhtään ihmettele, et teki mieli lyhentää pituutta nii ainaki jonku verran helpotti nuo hiustenhoitorutiinit.

2014


Heinäkuuhun 2014 asti jaksoin sitä punaseksi värjäämis rumbaa. Sitte päätin, et nyt saa riittää ja lähin askel askeleelta tavoittelemaan blondiutta ja omaa luonnollista väriä. Tosin tummanruskean kautta. Aattelin, et välimallihiuksista tulee huomattavasti siedettävämmät kuin jos alan suoraan punasta päätä blondaamaan. Nuihin aikoihin tein myös päätöksen, etten koskaan enää laita päähäni PPD-myrkkyä sisältäviä värejä eli ei enää punaiseksi tai tummaksi värjäilyä tavallisilla kestoväreillä. Olen kiitollinen menneisyyden Heidille tuosta päätöksestä :) Tätä postausta tehdessä on kyllä kauhistuttanut miten paljo oon aikoinaan nuita myrkkyjä päähäni pistäny...

2015


Mulle ei oo koskaan tehty värinpoistoa vaan kaikki vaalennukset on aina tehty raidoittamalla. Niinpä myös tämä blondiutumisoperaatio eteni hyyyvin hitaasti. Viime vuosi näyttää menneen aikalailla kokonaan tommosissa vähä epämääräsen värisissä vaaleanruskeissa hiuksissa. Vaalennusprojektin lisäksi meneillään oli hiustenkasvatusprojekti. Tuommosta jojoiluahan se on ollu kaikki nää vuodet. Heti ku leikkaa, alkaa kasvatus ja heti ku tummentaa, alkaa vaalennus :D

2016


Oon värjänny hiukset viimeksi helmikuussa. Sillonkin siis vaan laitettiin vaaleita raitoja, mut ei se lopputulos vieläkään ihan blondi ole. Ja se punasuus, se ei irronnu latvoista mitenkään. Ehei, sieltä se loisti läpi vielä näin lähes kahden vuoden jälkeen! Siitäkin syystä heinäkuussa oli ihana nipsasta lettiä taas ihan kunnolla lyhyemmäksi, sillä sinne jäivät kampaamon lattialle mokomat punertavat latvat.

Oon tässä moneen kertaan miettiny, miten onnekkaaseen saumaan tämä paksuksi pamahtaminen tuli siinä mielessä, et mulla sattu just oleen tämmöset lähes oman väriset hiukset. Mulle oli nimittäin heti alusta asti selvää, etten värjää ollenkaan hiuksia raskausaikana. Eihän se siis kiellettyä ole, mut oon muutenki yrittäny vähentää kemikaalien käyttöä (hiusvärien ja muitten vahvojen hiusömpöttien lisäksi lopetin mm. kynsilakan ja hajuvesien käytön kokonaan). Aatelkaa miltä näyttäs, jos mulla ois ollu vaikka mustat tai punaset hiukset ja oisin vaan lopettanu värjäämisen ku seinään :D Nyt mun 10cm maantienvärinen juurikasvu näyttää vaan muodikkaalta!

Tällä hetkellä mulla ei oo suurempia suunnitelmia hiusten suhteen. Ens keväänä varmaan jatkan vaalentamista, koska haluan kokeilla semmosta ihan blondia. Ois mulla haaveena kans jonkulainen ihana ombre-väri ♥ Pituutta en näillä näkymin ala kasvattaa ihan vielä, koska A. nää lyhyet on vaan niin älyttömän helpot ja B. kattelen eka, et onko tää beibi kova roikkumaan hiuksissa x) Pitäs vaan opetella laittamaan näitä vähän useammalla tavalla ja muutenki ois ihan hyvä osata tehä ees siedettävän näkösiä normi lettejä niin että pystyy sitte tulevaisuudessa letittää tuon nuoren neidinki kutrit.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa myös vähä kattoa miten synnytyksen jälkeen alkaa hiukset tippua �� mulla oli n 6kk synnytyksen jälkeen puolet hiuksista (tai ainaki tuntu siltä) tippunut pois ja siksi leikkasin hiukset lyhyeksi. Sai ees vähä tuuheamman näköiseksi �� -kippe-

hejdij kirjoitti...

Apua niin joo, siinä voi tosiaan käyä niinki, et ne raskauden aikana paksuuntuu hulluna ja sitte tippuu pois :D Mulla kampaajat on aina kauhistellu ku on niin paljo hiuksia, et oikeestaan pikku oheneminen vois olla ihan hyvää vaihtelua x)

Christmas Pikachu