Sivut

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Jouluinen pannacotta ja glögi-maustetut omenat

Tänään tuli tehtyä ehkä parasta jälkkäriä, mitä oon koskaan syöny! Alkuperänen resepti löytyy *täältä*, mut muokkailin sitä pikkusen.


5 annosta

2 liivatelehteä
1½ tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 prk kermaviiliä

3 omenaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 pss glögimausteita (mm. kanelitankoja, rusinoita, pomeranssinkuorta, inkivääriä, neilikkaa)

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.
2. Kiehauta kerma ja sokerit.
3. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita, kunnes ne ovat sulaneet.
4. Sekoita joukkoon kermaviilit.
5. Kaada laseihin ja anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

6. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele.
7. Sulata sokeri kattilassa.
8. Lisää vesi ja mausteet.
9. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
10. Tässä vaiheessa voi olla helpointa poistaa seoksesta kaikki pienemmät mausteet (eli kaikki muut paitsi kanelitangot, pomeranssinkuoret ja rusinat).
11. Lisää omenalohkot ja kypsennä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
12. Poista kanelitangot ja pomeranssinkuoret. Rusinat saavat jäädä.
13. Anna jäähtyä.
14. Annostele 'omenahilloke' pannacotan päälle hetki ennen tarjoilua.

...

Jouluviikon menun (tai siis ti-pe) kokonaisuudessaan julkasen myöhemmin, kuten aikasempinakin vuosina :)

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu