Sivut

perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulun kokkailuja

Tänäkään vuonna en tehnyt poikkeusta vaan suunnittelin jouluviikolle 'menun'. Maanantaina tosin oltiin vielä Oulussa, koska oli neuvola ja Matilla 'isien ilta' :D *Tästä*, *tästä* ja *tästä* pääsee kurkkaamaan edellisvuosien ruokia.

Ti 20.12.

Tiistaina syöpöteltiin broilerimureketta ja bataatti-perunamuusia. Jälkimmäistä tein nyt ekaa kertaa ja hyvää tuli! Salaattina 'coleslaw'-tyyppinen porkkana-kurkku-salaatinlehti-raaste med majoneesi.

Ke 21.12.

Aluksi meinasin tehä keskiviikkona possuwokkia, mutta sitte tajusin, et eiköhän tällä viikolla tuu syötyä possua muutenki ihan tarpeeksi. Niinpä possu vaihtuki mifuksi. Itämaista, mausteista ja täyttävää, nam :)
Tälle jälkkärille omistin jo ihan oman postauksen, joten ei siitä sen enempää :D Oisin säästäny tän reseptin aatoksi, jos oisin tienny, et tää on niin sairaan hyvää.

To 22.12.

Torstain salaatiksi kehittelin tommosen herkkuisan Brugge-salaatin. Siihen tuli Ruustinna-salaattia, punasipulia, persimonia, hunajapähkinöitä ja erittäin maukasta Brugge-juustoa (goudaa?).
Pääruokana vedettiin ihan perus spagettia ja lihapullia. Noh, laiskana poikana oikasin tässä sen verran, et lihapullat oli kaupasta. Kastikkeeseen tuli mm. tomaattimurskaa, kuorittuja tomaatteja, valkosipulia ja tuoretta basilikaa. Muut sai ripotella vielä annoksen päälle parmesaania, itse jouduin siitä ilosta kieltäytymään, kiitos pästoroimattoman maidon.

Pe 23.12.

Tänään syötiin kanasoppaa. Koska huomenna KINKKU, jeeeeee!!! ♥
Jälkiruuaksi marinoituja hedelmiä ja kaura-pähkinämurua + kermavaahtoa. Keittelin paloteltuja omenoita, luumuja ja mandariineja glögi-vaahterasiirappi -marinadissa. Kaurahiutaleiden ja hasselpähkinärouheen sekaan tuli myös vaahterasiirappia sekä fariinisokeria ja kanelia.

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu