Sivut

tiistai 9. toukokuuta 2017

♫ Taigan soittolista

Meikähän on semmonen tyyppi, että en laula edes kirkossa. En missään, en suihkussa, en ikinä julkisesti, yksinäni korkeintaan jotain hyräilen epävireisesti joskus. No, nyt oon joutunu tästäkin periaatteesta joustamaan ja oikeestaan ihan innostunukin ettimään hyviä kipaleita, joita hoilata tuolle pikku ipanalle.


En tiiä oisko parempi, et laulurepertuaari koostuis vaan muutamasta eri kappaleesta, mutta Taigan soittolistalta löytyy jo melekonen määrä biisejä. Tässäpä joitakin esimerkkejä:


Heti ekana Mokomaa xD Kuu saa valtansa auringolta on semmonen kappale, jonka oon jostain syystä osannu ulkoa jo vuosia. Siksipä siitä tuli nopeasti sellanen vakioveisu, jota laulelen Taigalla silloin kun ei oo mahollista luntata kännykästä lyriikoita. Myös Sydän paikallaan tulee ulkomuistista, mutta sen lisäsin 'soittolistaan' vasta vähän aikaa sitten.


Indican biisit on myös melko tuoreita lisäyksiä. Selailin oikeestaan Vain elämää -jakson innoittamana joitain Tiktakin kappaleita luriteltavaksi lapsoselleni, mutta päädyinkin sitten Indicaan. Näitä on aika nostalgista vedellä :)

While Your Lips Are Still Red

Nightwishin WYLASR on meille tooodella rakas biisi, kuultiinhan se meidän häissäkin ♥ Sitä on ihana laulaa Taigalle, vaikka eihän se meikän surkealla laulutaidolla ja rallienglannilla varmaan kaunista kuultavaa oo x) Taikatalvea Matti on laulanu typykälle ihan alkuajoista asti eli jo silloin, kun vauva majaili vielä mahassa.
The Misery

No tottakai Sonataakin täytyy listalta löytyä! Shy on semmonen mukavan helppo kipale, The Misery taas vähän liian hieno, ei kannattas meikäläisen pahoinpidellä tommosta taideteosta...

Virsi 338: Päivä vain ja hetki kerrallansa
Virsi 341: Kiitos sulle, Jumalani
Virsi 396: Käyn kohti sinua
Virsi 548: Tule kanssani, Herra Jeesus
Virsi 563: Ilta on tullut, Luojani
Virsi 971: Suojelusenkeli

Varsinkin iltaisin tulee veisattua vauvalle virsiä. Tajusin, että en sittenkään inhoa virsiä vaan sitä tyyliä miten niitä kirkossa hoilataan. Tulipa kuunneltua Samuli Edelmannin virsilevytki läpi ku palauttelin säveliä mieleen. Lemppareitani noista on 341, 563 ja 338.

Olen kuullut on kaupunki tuolla
Onpa taivaassa tarjona lapsillekin

Muutkin hengelliset laulut kuin virret on ihan kivoja. Monesta tulee oma lapsuus mieleen, äiti, iskä, mummo ja pappa meille aina lauleli iltaisin :)

 Hirsilaulu
Ihahaa
Katinka
Kolme varista
Lapin äidin kehtolaulu
Peppi Pitkätossu
Päivänsäde ja Menninkäinen
Rosvolaulu
Saku Sammakko
Vaarilla on saari
Viikonpäivät

Pakkohan nuita lastenlaulujakin on joskus jollotella. Rosvolaulu ja Saku Sammakko on hauskoja. Lapin äidin kehtolaulun ja Viikonpäivät (Maanantaina mamma meni) laulan varmaan joka päivä.


Haha, tuo Lentävä kalakukko on kyllä aika randomi. Se lähti siitä ku monesti Taigaa vaipanvaihtoon 'lennättäessä' tulee hoilanneeksi jotain tyyliin "lentävä kakkapylly". Lueskelin sitte niitä oikeita sanotuksia ja innostuin siinä samalla lauleskelemaan. Esitys kyllä päättyi melko nopeasti, kun yleisö purskahti lohduttomaan itkuun. Ei vissiin meikäläisen viäntämä savon murre miellyttäny :''D Annina on ihana biisi iiihanasta Kesäillan valssi -leffasta. Siinä on kyllä vähän hankalat sanat, en tiiä miten canalezza tai Torcello pitäis lausua, mutta muuten se on kyllä tosi hyvä tuutulaulu.


Lopuksi vielä pari biisiä, joista oon huomannu Taigan tykkäävän... melko outo musiikkimaku! Nuita en edes yritä laulaa ite :DD

Ei kommentteja:

Christmas Pikachu